ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Ζόρικοι Καιροί
Χρονολογία: 1991
Εταιρεία: HARVEST/EMI

Μουσική: Φ. Πλιάτσικας, Μ. Μηλιαράκης, Μ. Ξυδούς , Λ. Πλιάτσικας

Στίχοι: Φ. Πλιάτσικας, Ν. Βαξαβανέλης, Λ. Πλιάτσικας.

Πυξ Λαξ
Ζόρικοι Καιροί
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Επιστρέφοντας γρήγορα με ένα δεύτερο άλμπουμ, οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν στα βήματα του ντεμπούτο τους, σουλουπώνοντας την τραγουδοποιία τους σε όλους τους τομείς.

Το Ζόρικοι Καιροί είναι ηχογράφημα με μεγαλύτερη ομοιογένεια σε σχέση με το Τι Άλλο Να Πεις Πιο Απλά: οι ροκ παραφυάδες έχουν περικοπεί, με αποτέλεσμα να επικρατεί η μελωδική ποπ πλευρά του συγκροτήματος, ενώ στιχουργικά/θεματολογικά κυριαρχούν σχεδόν αποκλειστικά οι συνοικιακοί έρωτες. Όλο αυτό τελικά λειτουργεί υπέρ τους, αφού καταφέρνουν να στήσουν μια συλλογή αρκετά συμπαγή, που με βασικό όπλο τις όμορφες μελωδίες κρατάει σταθερά ευχάριστη την ακρόαση.

Στο εκτελεστικό κομμάτι υπάρχει ένας καλογυαλισμένος ήχος, ο οποίος στέκεται μακριά από οτιδήποτε τολμηρό αλλά αποφεύγει και τη στείρα επανάληψη, κινούμενος σε ένα καθαρά δυτικότροπο πεδίο. Με τον Μπάμπη Στόκα να ανθίζει ως ερμηνευτής, αποδίδοντας με πειθώ και άνεση τις μελωδίες και τους στίχους, και τα φωνητικά της Λίας Βίσση να προσθέτουν βάθος και χρώμα, το αποτέλεσμα αποκτά μια ζωντάνια που έλειπε από το ντεμπούτο τους.

Στο δεύτερο πόνημά τους, λοιπόν, οι Πυξ Λαξ φαίνεται να κατέχουν καλά αυτό που κάνουν, κι ας μη διανοούνται προς το παρόν να συγκρουστούν με τα στερεότυπα. Καταθέτουν, πάντως, τουλάχιστον ένα σημαντικό για τη συνέχειά τους τραγούδι, το «Πούλα Με», το οποίο δείχνει υπαινικτικά προς το μέλλον (τους).

  1. Τι Να Πω (Ζόρικοι Καιροί)
  2. Μη Ζηλεύεις
  3. Ακροβατώ
  4. Πυξ Λαξ
  5. Ακόμα Προσπαθώ
  6. Πούλα Με
  7. Έλα
  8. Θα Φύγεις
  9. Εν Ψυχρώ
  10. Απόπειρα Επαφής

LOGIN