ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

5 αθηναϊκά μπαρ που παίζουν ωραία ελληνική μουσική

5 αθηναϊκά μπαρ που παίζουν ωραία ελληνική μουσική

Για να ξαναπάμε τώρα που χειμώνιασε… 

 

Την ώρα που αρκετός κόσμος εξακολουθεί να ταυτίζει την τάση «μόνο ελληνικά» με τα σκυλάδικα, το trash και το υπερβολικό μεθύσι, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που διατηρούν έναν ωραίο δικό τους χαρακτήρα, αλώβητο από ευτέλειες και επιπόλαια αυθαίρετες παραδοχές. 

Τα μέρη αυτά δε διαφέρουν και τόσο μεταξύ τους, αλλά δε χρειάζεται κιόλας, γιατί διαφέρουν από όλα τα υπόλοιπα! Σπανίως θα δεις τους θαμώνες να βγάζουν selfies, ενώ αντίθετα πολύ συχνά θα τους δεις να τραγουδάνε. Είναι επίσης πιθανό να πετύχεις ανθρώπους να πίνουν ουίσκι μόνοι τους, σαν ξωκλήσια ερημωμένα, σαν εμένα, σαν εσένα.

Ακολουθούν 5 μπαρ της Αθήνας που παίζουν μόνο ελληνικά, τα οποία ως Sounds Greek to me αγαπάμε και στηρίζουμε! 

 

μπάτμαν

Mπάτμαν

«Στο Μπάτμαν πρέπει να πας λιώμα, μετά τις 3:00» λέει το κλισέ, αλλά τις Παρασκευές και τα Σάββατα το μαγαζί είναι φουλ από τις 23:00 πλέον, με ενδιαφέρον οπτικά και εκπαιδευμένο μουσικά κοινό. Ένας απρομάλλης κύριος κάθεται συχνά στην εξωτερική γωνία της μπάρας (συνοδευόμενος απαρέγκλιτα από σέξι παρουσίες), οι φιγούρες του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη και του Παπαϊωάννου δεσπόζουν στα κάδρα και απ’ τα ηχεία βγαίνει κάθε βράδυ η πιο ωραία περίληψη του λαϊκού μας τραγουδιού.

Θεοδώρητου Βρεσθένης 40, Nέος Κόσμος. 

 

 20190720 225522

Αισθηματίες

Το πιο πρόσφατο της παρέας, δημιουργήθηκε από την ανάγκη ενός DJ να φτιάξει το δικό του στέκι στον Πειραιά και διαθέτει μια πολύ ωραία αισθητική. Αντίθετα από τα άλλα της λίστας, το συγκεκριμένο κινείται και προς ανάλαφρα ποπ λιμέρια (Μπίγαλης, Ρακιντζής κλπ.), καλύπτοντας ένα κενό και κερδίζοντας ένα κοινό. Με λίγο καλύτερο ηχοσύστημα, μπορεί άνετα να ελπίσει στην καθιέρωση.

Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς.  

 

legamenoi2 960x643

Οι Λεγάμενοι

Κλασική περίπτωση αφτεράδικου που σέβεται τον εαυτό του και δεν ανακατεύεται με τα πίτουρα, διατηρώντας έτσι μια ωραία underground αίσθηση. Πέρα από το εμπνευσμένο όνομά του, εμπνευσμένες είναι επίσης οι επιλογές τραγουδιών με τις οποίες η DJ Μαρία ψυχαγωγεί τους θαμώνες, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ με χαρακτήρα που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Περιστέρι. 

Αισχύλου 13, Περιστέρι.  

 

Screen Shot 2015 09 01 at 12.27.33 PM.png

Αρχάγγελος

Οι γύρω δρόμοι του Μεταξουργείου ίσως σε τρομάξουν αν τους περπατήσεις μόνος μέσα στη νύχτα, αλλά ο Αρχάγγελος θα σε προστατέψει με τα φτερά του. Vintage ελληνικότητα και κυρίες που θα σου πουν «φτου σου αγόρι μου» μέσα στα μούτρα αν σε βρουν όμορφο, δίνουν τον τόνο σε συνδυασμό με όμορφα λαϊκά άσματα από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Κίμωνος 1, Μεταξουργείο.  

 

28 1

Άγιος

Ακόμα ένα μπαρ που αρχίζει από «α», ο Άγιος βρίσκεται σε ευνοϊκό σημείο – στο κέντρο της Αθήνας. Με ζεστά χρώματα και ακόμα πιο ζεστή ατμόσφαιρα, ρίχνει Βοσκόπουλους και Κόκοτες ακριβώς στο σημείο όπου τα Εξάρχεια γίνονται Κολωνάκι, για να μας θυμίσει ότι όλοι είμαστε ένα.

Διδότου 31Α, Αθήνα.

LOGIN