ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

7 διάσημοι τραγουδιστές που έκαναν φωνητικά χωρίς να το κάνουν θέμα

7 διάσημοι τραγουδιστές που έκαναν φωνητικά χωρίς να το κάνουν θέμα

Δηλαδή χωρίς αναφορά στα credits. 

 

 

Γιάννης Πάριος

Ο Πάριος υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρος στο να χαρίζει τη φωνή του από ‘δω κι από εκεί χωρίς credit. Ενδεικτικά ας αναφέρουμε ότι σιγοντάρει την Ελένη Δήμου στο κομμάτι «Στις αργές στροφές», συμμετέχει στη δημοφιλή δεύτερη εκτέλεση του τραγουδιού «Το Καλοκαιράκι» των Φατμέ ως Τρελό Ναυτάκι και βέβαια ομορφαίνει με τα φωνητικά του πολλά τραγούδια της Λίτσας Διαμάντη. 

Μαρινέλλα

Ακόμα και σε τραγούδια που αγγίζουν τα όρια του ντουέτου, όπως το «Πριν χαθεί το όνειρό μας», το όνομά της δεν μπήκε ποτέ δίπλα σε αυτό του Τόλη Βοσκόπουλου. Χωρίς credit την ακούμε επίσης στο δίσκο Για Όλους, πίσω απ’ τον Γιάννη Καλατζή.

tolis marinella e1481876802183

Γιώργος Νταλάρας

Προς το τέλος του δημοφιλούς τραγουδιού «Η αγάπη είναι ζάλη» της Αλεξίου, αν ακούσεις προσεκτικά, θα διακρίνεις τη φωνή του. Το ίδιο και στο «Πιο τρελή κι απ’ τους τρελούς» με την Πόλυ Πάνου. Το ίδιο και σε πολλά άλλα. Ακόμα και σε επίπεδο live εμφανίσεων, ο Νταλάρας μπαίνει συχνά σε διακριτικό ρόλο Β’ τραγουδιστή, κόντρα στην υποτιθέμενη έπαρσή του. 

Δήμητρα Γαλάνη

Όλοι ξέρουμε ότι συμμετείχε στο «Η ώρα του stuff» του Σιδηρόπουλου, όμως συχνά ξεχνάμε ότι το όνομά της δεν γράφτηκε πουθενά στο δίσκο Φλου – λόγω εταιρικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα το οπισθόφυλλο του άλμπουμ γράφει «Γυναικεία φωνή: Μια γυναίκα».

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Μεγάλος και δηλωμένος φαν του Δημήτρη Μητροπάνου, ο Μαχαιρίτσας τον συνόδευσε στο τελευταίο σκέλος του «Κιφ», συμβάλλοντας με τη χαρακτηριστική βραχνάδα του στην κορύφωση του τραγουδιού. 

94388

Γλυκερία

Πρωτού γίνει γνωστή, η Γλυκερία έκανε φωνητικά χωρίς ονομαστική αναφορά σε δίσκους του Γιώργου Κοινούση. Η χροιά της είναι χαρακτηριστική σε κομμάτια όπως το «Τι να πούμε κι εμείς» και πολλά ακόμα.

Άννα Βίσση

Η αδερφή της έχει πλήθος συμμετοχών κάνοντας φωνητικά, όμως και η ίδια συνόδευσε τον σύζυγό της Νίκο Καρβέλα χωρίς credit στο ρεφρέν του τραγουδιού «Σ’ αγαπώ» από τον δίσκο Δεν Παντρεύομαι. Ήταν παντρεμένοι.

LOGIN