ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

«Στην οδό Γραφημώνος»: 10 στίχοι τραγουδιών που ακούσαμε λάθος!

«Στην οδό Γραφημώνος»: 10 στίχοι τραγουδιών που ακούσαμε λάθος!

Από τον Οδυσσέα Ελύτη στον Θάνο Καλλίρη. 

 

Σοφία Βόσσου – «Το φιλαράκι»

«Έχω γεμίσει ασφυκτικά με καπνό το δωμάτιο ως απάνω» λέει η Βόσσου. Ως παιδιά, δεν εκλάβαμε το «ασφυκτικά» ως επίρρημα. Θεωρήσαμε ότι η τότε σύντροφος του Αντρέα Μικρούτσικου είχε γεμίσει το σπίτι της με ασφυκτικά προϊόντα, δηλαδή με προϊόντα τα οποία προκαλούν ασφυξία.

Θάνος Μικρούτσικος – «Άρλεκιν»

Η φράση «I love στις μπλούζες σιδερώνεις» που με ταχύτητα και κακή άρθρωση εκστομίζει ο Θάνος στο τραγούδι «Άρλεκιν», υπήρξε χρόνιο μπέρδεμα.

thanos

Γρηγόρης Μπιθικώτσης – «Ένα το χελιδόνι»

Πέρα από τη «Ζωντανίνα», η οποία για κάποιους είναι υπαρκτό πρόσωπο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στον εναρκτήριο στίχο άκουγαν «ένατο χελιδόνι», διερωτούμενοι βέβαια όπως είναι φυσικό τι συνέβη με τα προηγούμενα οκτώ.

Βασίλης Καρράς – «Φαινόμενο»

Όλα τα αμάξια θα σου βγάλουν βλάβη αργά ή γρήγορα, Όταν όμως ακούσαμε τον Βασίλη Καρρά να τραγουδάει «φαινόμενο ειμ’ εγώ/ που ακόμα SEAT έχω», το εν λόγω brand έπεσε πολύ στα μάτια μας.

Θάνος Καλλίρης – «Γιορτάζω»

Εκεί που λέει «γιορτάζω γιορτάζω, μ’ ακούτε που το φωνάζω», μέχρι πέρυσι ακούγαμε «μα ούτε που το φωνάζω». Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που όταν γιορτάζουν δεν το φωνάζουν, είτε επειδή στεναχωριούνται που μεγαλώνουν, είτε επειδή δε θέλουν να κεράσουν τους συναδέλφους στη δουλειά.

Νίκος Καρβέλας – «Εσώρουχα»

«Να ντρέπομαι επειδή γουστάρω, δηλαδή;» ρωτάει ο Καρβέλας. Δε ντρεπόμαστε να πούμε ότι μικροί ακούγαμε «παντρεύομαι επειδή γουστάρω δηλαδή», ταυτίζοντας την καύλα των εσωρούχων με τον έγγαμο βίο.

καρβέλας87

Κ. Κούκα & Αντ. Καφεντζόπουλος – «Ο ωραίος κι η ωραία».

Ο στίχος «κι από τότε στρείδι-μύδι, βάλαμε και δαχτυλίδι» προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, ντόμινο παρανοήσεων. Μικροί ακούγαμε «Στη Διμίδη», υποθέτοντας ότι πρόκειται για κάποιο επαρχιακό χωριό. Μεγαλώνοντας, στον ίδιο στίχο ακούγαμε την ωραία ελληνική φράση «φύρδιν μίγδιν» που σημαίνει «σε απόλυτη ακαταστασία». Όσο για το «σ’ αγαπώ κι είμαι στην τσίλια», από πολλούς αποδόθηκε ως «σ’ αγαπώ κι είμαι στη ζήλια»…

Mιχάλης Ρακιντζής – «Eίσαι σαν κουνέλι»

Όπως είχε παραδεχτεί πρώτη η X.Γ. από τις σελίδες αυτού εδώ του site, ο στίχος «ας τις πούδρες, τα καλλυντικά», εύκολα ακουγόταν ως «ας τις μπούρδες, τα καλλυντικά». Ίδιο νόημα, μεγαλύτερος ζήλος.

Πασχάλης Τερζής – «Ο δικός μου ο δρόμος»

«Στην οδό γράφει μόνος, επικίνδυνη λέξη» τραγουδάει ο Τερζής. Ορισμένοι νόμισαν ότι αναφέρεται στην οδό «Γραφημώνος», η οποία ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αρχαίου ρήτορα Γραφημών.

terzis

Μανώλης Μητσιάς – «Ερωτικό»

Επί χρόνια τραγουδούσαμε «εδώ είναι Αττική/ θεών νταμάρι». Στην πραγματικότητα ο στίχος λέει «φαιό νταμάρι». No big deal όμως, καθώς ποτέ μα ποτέ δεν καταλάβαμε το νόημα των σπουδαίων αυτών στίχων του Άλκη Αλκαίου.

LOGIN